Du som kan läsa det här kommer gynnas av att uppskatta din syn då och då. Tänk att inte kunna se eller ha en skada på synen. Det är tusentals människor som lever med en nedsatt syn och det är ju ingenting som man önskar att någon gjorde. Så du som inte gör det bör vara tacksam över att dina ögon fungerar som de ska. 

Att se är något som många tar som en självklarhet. Men det är inte en självklarhet. Vi tänker på alla som inte kan se eller som har en nedsatt syn. Dock är det inget som begränsar dem eftersom att de både kan skapa konst och göra massor av andra saker ändå – till exempel att googla konferens Uppsala för att kunna planera en konferens för arbetskollegorna. 

Tid för tacksamhet

Om du inte redan har en rutin att uppmärksamma saker du är tacksam över eller uppskattar så är det på tiden att du tar dig den tiden. Det kommer att göra gott för ditt mående oavsett om du har en synskada eller inte. Bara att du kan läsa det här eller har någon som kan läsa det åt dig innebär att du har något att vara tacksam över. 

Men med detta sagt är det också okej att vara ledsen och besviken ibland. Det viktiga är att du kommer tillbaka till tacksamheten och uppskattar det du har möjlighet till här i livet. Då kommer ingenting att stoppa dig från att göra det du vill.