Barn är fantastiska varelser som har otroligt livlig fantasi. Att ta med dom på en konstutställning kanske inte är den första spontana tanken som förälder, men det kan gå betydligt bättre än vad man tror. Dels går det och välja mer barnvänliga alternativ som finns, ett bra exempel på det är naturhistoriska museet. På så sätt kan man sakta börja med och väcka ett intresse till liv hos barnet som sedan får fritt utrymme att utvecklas.

Introducerar man från tidig ålder konst i barnets liv är det något som kommer och utvecklas allt eftersom barnet blir äldre. Det är viktigt att inte tvinga på några åsikter, utan att på ett lekfullt sätt visa hur intressant och spännande det är. Ett annat sätt att få barnet intresserad är och skapa konst tillsammans. Gör det på ett annorlunda och roligt sätt. Fingerfärg är ett exempel på sådant som alltid går hem. Då kan fantasin flöda fritt och det blir något som man kommer att minnas under lång tid framåt. Kom bara ihåg och plasta in bord och liknande redan i förväg.

Efter ett besök på en utställning kan man visa barnet olika posters och erbjuda möjligheten att köpa någon av dom och sätta upp på sitt rum. Det kan då bli något som helt och hållet är inspirerat utifrån det man såg på själva utställningen. Låt barnet vara med och titta i lugn och ro och beställ sedan det som de fastnade allra mest för.