Vad ska en bra vernissage innehålla för komponenter för och bli riktigt lyckad? Konst att ställa ut är en grundförutsättning. Dock behöver det absolut inte vara enbart tavlor utan konst kan uttryckas på många olika sätt. Genom att locka konstnärer som ger uttryck för konsten på olika sätt kan man också tilltala en väldigt varierad publik att komma och titta. Det kan vara både i lera, tyg, glas och mycket annat. Då det kommer till konst vet man aldrig varifrån och när inspirationen kan komma.

När konst ska visas upp behöver man bra och trevliga lokaler. Det är viktigt att ha ett riktigt bra ljus som verkligen låter all konst komma till sin rätt. Se till att placera ut alla utställningsföremål på ett sätt som gör att ljuset träffar rätt och verkligen lyfter fram det som man vill visa upp. Färg och form behöver komma till sin rätt.
Det kan också vara trevligt att servera snittar och någon form av bubbel i iittala champagneglas. Då kan besökarna glida runt i lokalen och betrakta konsten samtidigt som de njuter av något gott att både dricka och äta. Det blir en trevlig och social stund där man får möjlighet att umgås med människor som har samma typ av intresse och gärna stannar upp och diskuterar vad ögat betraktar. Kanske det är något konstverk som ni fastnar lite extra för och gärna köper med hem. Fundera inte för länge bara, det är först till kvarn principen som brukar gälla.