Många har en väldigt starkt och tydlig bild över hur konst bör se och vad konst faktiskt är. Men det är just det som är så fantastiskt med kreativt skapande och detta är att det är helt upp till betraktaren att avgöra vad konstverket betyder och om det är konst eller inte.

Kreativt skapande kan därför i princip innefatta vad som helst. En egenmålad crescent eller en skulptur som byggs av återvunnet material. Konstnären kommer alltid att ha en tanke bakom verket vilket såklart är intressant att läsa på och ta del av. Men den viktigaste frågan är, vad känner du när du betraktar ett visst konstverk?

Kurs i kreativt skapande

För dig som vill lära dig mer om processen om hur ett konstverk skapas är det alltid bättre att själv utföra själva skapandet. Det finns därför mängder av kurser i kreativt skapande som du kan gå på och även flera olika distanskurser som du kan utföra från hemmets trygga vrå. Mängden kurser kan göra det svårt att välja endast en som faller dig i smaken, så fundera på vilken inriktning du vill gå och om du vill fokusera mer på lera, akvarell eller kanske alternativa metoder som involverar naturliga pigment eller växtfärgning.

Vad räknas som konst?

Begreppet konst har många gånger diskuterats och många har väldigt spridda åsikter om vad konst innebär. När många tänker på konst så kanske det framförallt är skulpturer eller målade tavlor som många föreställer sig, men konst är så mycket mer. Besök närmaste konstgalleria idag och dras in i en värld av kreativt skapande som du aldrig blir mätt på.