Konst för alla individer

Konst är verkligen fantastiskt. Det för människor närmare varandra, kultur spelar ingen roll och alla får en chans att bedöma ett konstverk efter sin egen kunskap och förmåga. Konst är också någonting som alla kan utöva och därför vill vi här slå ett litet extra slag för konstnärer med olika typer av funktionsnedsättning. Så länge man har den rätta passionen så krävs det varken utbildning eller en lång erfarenhet!

Vem kan kalla sig för konstnär?

En del personer som kanske är mer skolade inom konst, har en uppfattning om att man måste besitta vissa egenskaper för att kunna kalla sig just konstnär. Men varför då? Att vara konstnär handlar inte i grund och botten om att ha en gedigen utbildning eller att måla på ett särskilt sätt. Oavsett förmåga och skapande så har man rätt att kalla sig själv för en konstnär och har rätt att visa upp sina verk precis som alla andra. Det är just det som är det fina med konst. Det är skaparen och betraktaren som möts genom ett konstverk.

Konstnärligt skapande som terapi

Att skapa någonting är också väldigt läkande och därför är det väldigt många som väljer att ta till just detta om man behöver bearbeta någonting eller letar efter en aktivitet som är både stimulerande och mycket avkopplande. Konst är till för alla individer och oavsett om du sitter hemma och skapar, gör det i en grupp som en form av behandling eller arbetar som professionell konstnär så kommer du att få ut liknande fördelar med det konstnärliga skapandet.