Konst är för alla. I och med att konst inte bara handlar om det man kan se och ta på, utan att det även handlar om det som känns och det som berättar något, finns det alla möjligheter att skapa konst precis på det sättet man själv vill. Det spelar ingen roll hur just du vill skapa konst, för det är ingen som dömer och det finns inga krav på att något behöver bli på ett speciellt sätt. Hitta den konstformen som passar dig, där du känner att du får utlopp dina känslor och tankar på ett behagligt sätt.

Konst är en självklarhet

Trots att man kanske inte tänker på det så är konst för väldigt många lika självklart som att man ska skydda huvudet med en bra cykelhjälm när man cyklar. Just av den anledningen ska trösklarna för att komma in i konstens värld vara låga, det för att alla ska kunna ta del av det och få ut någonting för det. Vad denna konstform än kan vara bestämmer du, ingen annan.

Gör din grej

Det som är så fantastiskt med konst är att inte ens en synskada ska behöva begränsa dig. För konst handlar just som sagt inte bara om att du ska visa något, utan det handlar även till stor del om att du ska låta kroppen och huvudet tala genom dina händer. Konst som förmedlar känslor är ofta den som går hem. Samtidigt bör du alltid försöka utgå från att skapa baserat på vad just du vill uppnå och få ut av med din konst.