Att inreda en konststudio är för många en stor dröm som blir sann. Den ska vara både funktionell men samtidigt också inspirera till att skapa. För många är själva ljussättningen väldigt viktig. Ljuset ska vara riktigt bra för att alla färger ska komma till sin rätt och det ska vara enkelt att se varje kontur och skugga. Bra ljus ger bättre möjlighet att verkligen få varje detalj precis som man önskar sig.

Nästa steg är att använda sig av bra och funktionella möbler som gärna har flera användningsområden. Ett sidobord är en sån smart möbel som kan användas till väldigt mycket. Dels är det litet och väldigt smidigt att använda sig av. Lätt att flytta runt vid behov och kan användas till både enstaka saker och flera saker på en och samma gång. Både färger och kaffemugg kan med andra ord enkelt placeras där. 

En konststudio handlar mycket om möjligheten att få uttrycka sig själv men också att få arbeta i lugn och ro utan att andra kommer och stör hela tiden. Med andra ord en oas där tiden till viss del står still och jag får se till att min personlighet kommer fram. Vad man i övrigt kan behöva i en konststudio varierar lite utifrån det material man jobbar med och vad man vill skapa. Kontakta andra konstnärer som arbetar i samma material, de kan säkert komma med goda tips och råd för att få till den bästa möjliga lösningen. Alla behöver hitta sin egen väg.