Inget hem är fullständigt utan att man också sätter upp något på väggarna. Vad man sätter upp ska baseras på det man själv uppskattar och tycker om. Hemmet är ens egen frizon där ingen annan ska tycka och tänka, utan man ska trivas själv. Är det viktigt att konsten i alla rum går i samma tema, eller kan varje rum vara helt unikt inrett? Och ska konsten vara unik eller behöver den matcha övrig inredning och färg i varje rum. Det är några av de frågor som man behöver fundera över innan jakten på den perfekta konsten tar fart. 

Det går både att köpa äkta konst och kopior. Kopior är mycket billigare, men kan vara ett mycket bra alternativ för den som ännu inte har råd att börja bjuda på äkta tavlor. När man väl har lyckats köpa äkta vara ska man vara rädd om den. Tavlan kan ha ett samlarvärde som ökar för varje år. Därför är det alltid viktigt och alltid försäkra sin konst. Skulle något hända kommer man ändå att få ekonomisk ersättning.

Är det svårt och hitta bra inredning på egen hand går det och anlita en professionell inredare. De ser på hemmet med andra ögon och har en bra känsla för och få detaljer att träda fram. Inredare är bra på att lyssna på den enskilda personen och ta hänsyn till tycke och smak. Anlitar man någon som hjälper till blir de flesta mycket överraskad och nöjd med slutresultatet.