Grönt kan smaka gott

Alla konstnärer, både synskadade och icke synskadade, behöver energi för att orka skapa konst. Men det handlar inte bara om hur mycket man äter – utan också om vad man äter. Det betyder att du inte får lika mycket energi av att äta en godispåse som att äta grönsaker eller frukt. 

Det är klart att du kan äta godis ibland – men mestadels behöver du få i dig mat med mycket näring och vitaminer. Det gör att du kan koncentrera dig bättre på det du gör och därmed skapa både mer och bättre konst. Många kan ha svårt att få i sig frukt och grönt. Men med dessa tips blir det lite enklare.

 

Mixa ihop allt

Testa något nytt

 

Om du inte får i dig så mycket grönsaker eller frukt under dagarna så kan du lägga allt i en mixer och mixa det till en smoothie. För det finns faktiskt recept på gröna smoothies som är goda. Du kan ha i vaniljyoghurt eller något annat som är lite sött, och sen kombinera det med till exempel spenat eller äpple. Det kommer bara att göra smoothien ännu godare och mer energigivande.

Om du känner att du inte tycker om grönsaker eller frukt så finns det säkert någon typ du inte har smakat. Våga gå utanför boxen och testa något annat än gurka, tomat, äpple och päron. Det finns så mycket mer än så. Tänk på att det kan underlätta om du börjar smått genom att till exempel äta en grönsak tillsammans med en god sås eller liknande.