Abstrakt konst

Abstrakt konst är något som kan vara svårt och beskriva. Det är egentligen inte en viss form eller färg, utan mer en känsla. Vad varje person upplever då de tittar på abstrakt konst är otroligt varierat. Känslan speglar också av sig stort när det kommer till att köpa abstrakt konst. Några går på former de uppskattar, andra färger och vissa har enbart fokus på att det verkligen ska passa in i hemmet.

Det är ett perfekt samtalsämne att samlas runt eftersom det handlar om den personliga tolkningen. På en middag kan det vara en intressant aktivitet och samlas runt några olika målningar, skriva ner vad man associerar målningen med, och sedan sätta sig ner och samtala runt det. Människan fantasi och hjärna kan verkligen tolka saker på helt olika sätt vilket är mycket intressant. Kom ihåg att det inte finns något som är rätt eller fel i den här konstformen, alla alternativ är lika bra.

Förutom att prata med andra vuxna om vad de ser på en målning kan det vara mycket intressant och samtala också med barn. Barn har mycket mer livlig fantasi än vuxna och kan på det sättet hjälpa till och öppna upp vad man ser. Låt barnet förklara, visa och motivera varför de tänker på ett visst sätt. Vad ett barn ser på tavlan kan sedan bli ett roligt inslag på en middagsbjudning. Är det någon av de vuxna som är ens i närheten av att se samma sak som barnen såg?